ТОКОМ КОНТРОЛЕ САОБРАЋАЈА ОД 13. ДО 19. ЈУНА, ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ КОНТРОЛИСАНИХ  ВОЗАЧА ЈЕ НАПРАВИЛО ПРЕКРШАЈЕ

ТОКОМ КОНТРОЛЕ САОБРАЋАЈА ОД 13. ДО 19. ЈУНА, ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ КОНТРОЛИСАНИХ ВОЗАЧА ЈЕ НАПРАВИЛО ПРЕКРШАЈЕ

Током акције појачане контроле саобраћаја возача аутобуса и теретних возила, коју је саобраћајна полиција спровела протекле седмице, од 13. до 19. јуна, више од половине контролисаних возача починило је прекршаје, а највећи број се односио на прекорачење времена управљања возилом и тахограф…

Саобраћајна полиција, током акције која је спроведена као део велике ROADPOL међународне акције, у којој је учествовало 30 европских земаља чланица ове организације, на српским путевима контролисала је укупно 13.486 возача аутобуса и камиона, а откривено је 8.260 прекршаја.

Од 1.460 контролисаних возача аутобуса прекршај је починило њих 727. Највећи број санкционисаних возача аутобуса, 301 санкционисан је због прекршаја који се тичу времена управљања и тахографа, 281 због прекршаја у вези са документацијом возача и аутобуса, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисан 121 возач.

Највише возача аутобуса санкционисано је на територији Полицијских управа у Крагујевцу, Суботици и Јагодини.

Од контролисаних 12.026 возача теретних возила, прекршај је учинило 7.533, од којих су 2.113 возача санкционисана због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе, 1.115 због непоседовања одговарајуће документације, док је због некоришћења сигурносног појаса санкционисан 931 возач.

Возачи теретних возила, њих 299 санкционисано је због прекорачења брзине, а из саобраћаја је искључен 31 возач због управљања возилом под дејством алкохола и пет возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Због техничке неисправности или непрописно обезбеђеног терета из саобраћаја су искључена 24 теретна возила.

Највише возача теретних возила санкционисано је на територији Полицијске управе у Шапцу, Нишу и Суботици.