ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“ ПО ТРЕЋИ ПУТ

ПРОГРАМ „МОЈА ПРВА ПЛАТА“ ПО ТРЕЋИ ПУТ

Канцеларија за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије саопштила је да је на порталу mojaprvaplata.gov.rs  доступан нови, трећи јавни позив за програм „Моја прва плата“.

На предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на седници Владе Србије усвојене су измене Уредбе о Програму подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, чиме су се стекли услови за расписивање трећег јавног позива овог програма.

У оквиру трећег круга биће повећане месечне новчане накнаде младима, корисницима овог програма за приближно 15 одсто.

До сада су реализована два циклуса тог програма, у који је укључено приближно 18.000 младих, од чега је 42,2 одсто младих засновало радни однос након завршетка првог циклуса, док се након другог циклусног периода очекује да ће број запослених бити већи од 50 одсто.

Програм Владе Србије „Моја прва плата” спроводи Национална служба за запошљавање, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Циљ је да се подстакне оспособљавање младих за рад и њихово запошљавање и пружи подршка привреди у решавању проблема са недостатком кадрова.

Од 22. августа до 22. септембра ове године трајаће пријава послодаваца и оглашавања позиција, док ће пријава кандидата на позиције почети 3. октобра и трајаће до 31. октобра.