ОД 1. АВГУСТА БАНКЕ РАДЕ ПО НОВОМ ЦЕНОВНИКУ

ОД 1. АВГУСТА БАНКЕ РАДЕ ПО НОВОМ ЦЕНОВНИКУ

Предлажемо вам да добро запамтите свој пин и будете сконцентрисани када га укуцавате јер  ћете уколико из више покушаја пробате да подигнете готовину на банкомату, за погрешно укуцан ПИН морати да платите.

Да би обезбедиле сигуран приход банке су припремиле нове ценовнике који су, најблаже речено, иритирајући. Искрено, на руку им иде и то што њихово пословање нема никакав надзор.

Према најавама банака, поскупеће бројне услуге – одржавање рачуна, подизање чекова и провизије за мобилно и електронско банкарство, а нови ценовници почеће да се користе од 1. августа.

Иако неке банке још увек не износе податке, према информацијама оних које то јесу урадиле, издавање чекова ће коштати 300, уместо пређашњих 200 динара. Издавање картице по хитном поступку, које је до сада било бесплатно, коштаће 400 динара, док ће испорука картице на кућну адресу, која је до сада коштала симболичних 50 динара, сада коштати „само“ 800. Ако сте помислили да је ту крај поскупљењима, морамо вас разочарати.

Грађани ће морати да плате и скупљу провизију за подизање новца са банкомата друге банке, као и за све трансакције које обављају преко еБанкинга.

Да скратимо причу, пошто грађани узимају све мање кредита јер им је кредитна способност опала, банке су решиле да осигурају своју зараду и да се оријентишу на такозване некаматне приходе.

Неко ће, ако може, поменити банку и отићи код неке јефтиније, а неко ће само слегнути раменима и помирити се са суровом реалношћу.