НОВИ ТЕРЕН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ОДБОЈКЕ НА ПЕСКУ (извор Алпрес)

НОВИ ТЕРЕН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ОДБОЈКЕ НА ПЕСКУ (извор Алпрес)

Посетиоци градског стадиона у Алексинцу нису могли а да не примете један нови терен. По идеји челника Спортско рекреативног центра, а на иницијативу младих одбојкаша недавно је изграђен и комплетиран терен одбојке на песку.

Због спецофичности терена у углу код Спортске улице никао је терен за одбојку на песку, око терена је постављена вештачка трава, а додате су и трибине поред терена, тако да је цео простор употпуњен. Иначе, изградња терена за одбојку на песку је финансирана из редовних прихода Спортско рекреативног центра.

−Овај простор који је био неупотребљив на стадиону и тежак за одржавање, али искоришћен је за најбољу намену и први пут у Алексинцу имамо званичне димензије, по пропозицијама Одбојкашког савеза Србије, за терен одбојке на песку. Овај терен окупља свакодневно више од педесетак рекреативаца и спортиста и у протеклом периоду од када је он званично завршен показало се да је изузетан одазив спортиста и да је то био пун погодак за младе спортисте− истиче Душан Пешић, директор СРЦА.

Пешић додаје да ће овај терен у будућности имати и вишу намену у области атлетског спорта и биће коришћен за скок удаљ.

Иако је било идеја да се организује турнир у одбојци на песку и ранијих година, због епидемијске ситуације то нису успели да спроведу у дело, али коначно су се стекли услови и то ће реализовати ове године, у августу месецу.

АЛПРЕС