НАГОВЕШТЕНО: ДУГОГОДИШЊИ ПРОБЛЕМ ВОЗАЧА БИЋЕ РЕШЕН (извор Алпрес)

НАГОВЕШТЕНО: ДУГОГОДИШЊИ ПРОБЛЕМ ВОЗАЧА БИЋЕ РЕШЕН (извор Алпрес)

Изградња кружног тока испред моста на Моравици је скратила муке возача који су наилазили из значајног алексиначког насеља Палилула, јер је смањено чекање за укључивање на пут који је до тада имао право првенства. Наговештај о промени још једне одлуке додатно би олакшао долазак житеља овог дела града у центар. Такође, наговештене су промене и у другим деловима града.

Улица Ратка Жунића

Планом зимског одржавања општинских путева, улица и јавних површина у Алексинцу за период од 15. новембра 2022. до 31. марта 2023. године, који ће се наћи на усвајању пред одборницима на седници у петак, предлаже се измена режима саобраћаја у улицама Пиварској, Ратка Жунића и у делу Радомира Вујошевића Ристе, од раскрснице са улицом Дринском до раскрснице са улицом Горанском. Претходних година на овим саобраћајницама у поменутом периоду било је забрањено кретање возила, што је код дела грађана изазивало незадовољство нарочито када није било снега и када су температуре биле високе. Многи су кршили ову забрану, нарочито у Пиварској, која је понекада била санкционисана и од стране саобраћајне полиције.

Пиварска улица

Предложено је да забрана важи у назначеном периоду само када је коловоз клизав у случајевима појаве снега, леда и поледице. У складу са Правилником о саобраћајној сигнализацији, постављањем одговарајуће саобраћајне сигнализације регулисаће се саобраћај у горе наведеним улицама.

Улица Ратка Жунића

Наравно, пре тога треба општински парламент да усвоји План зимског одржавања, што ће се највероватније, имајући у виду да су одборници и раније указивали да Пиварска треба бити затворена само када има снега, леда и поледице, и десити на скупштинском заседању.