НА ЈЕДНОМ МЕСТУ СВЕ ШТО ТРЕБА ЗНАТИ О РОКЕНРОЛУ (извор Алпрес)

НА ЈЕДНОМ МЕСТУ СВЕ ШТО ТРЕБА ЗНАТИ О РОКЕНРОЛУ (извор Алпрес)

У Арт галерији Дома културе у суботу је уприличена промоција књиге „1001 рок бисер – луде, смешне и бизарне приче” аутора Јосипа Дујмовића, легендарног југословенског музичког новинара.

„1001 рок бисер” је збирка најзанимљивијих и најважнијих кратких анегдота, записа, бизарности и контраверзи светске и домаће рок сцене. Аутор Јосип Дујмовић, музички новинар и публициста, више од десет година прикупљао је материјал за ову „забавну, необавезну, опуштајућу и јединствену књигу”. Кроз 19 поглавља на више од 330 страница, кратке приче доносе све о разним бисерима који прате музичаре и њихова дела и из њих се могу открити истините приче иза појединих песама, о згодама и незгодама из живота, бројним рекордима и уживати у славним изјавама великих звезда. Ова књига богата је и занимљивим карикатурама музичара.

У одсуству аутора, који је услед болести био спречен да дође, о књизи су говорили издавач Срђан Д. Стојановић, новинар Драган Аранђеловић Ара, рокер и писац Владан Вања Станојевић и Били Кинг, рок певач и бивши члан групе Неверне бебе.

Овом приликом представљена је још једна књига и то „Како се крем истопио” Владана Станојевића која кроз историјско-документарно дело говори о групи Крим, која је иако је постојала и „радила” само две године заузела своје место у аналима светске рокенрол историје.