ИЗЛОЖБА СЛИКА УЛУА У НИШУ

ИЗЛОЖБА СЛИКА УЛУА У НИШУ

Крајем прошле седмице, у петак, 22. јула, у галерији Нишког културног центра отворена је изложба слика УЛУА, коју чини 35 дела 18 аутора.

Нишкој публици представили су се Павле Насковић, Мирољуб Токић, Мирослав Миликић, Саша Рајковић, Кристина Милошевић, Радисав Насковић, Лелица Серафимовић, Дамир Ђорђевић, Ђорђе Милошевић, Мирољуб Пешић, Дејан Денић, Братислав Крстић, Момир Армуш, Златко Павловић, Хаџи Миодраг Миладиновић, Братислав Костић, Милица Максимовић, Марко Миладиновић, Весна Димитријевић и Александар Лазаревић. У галерији су се нашла и два уметничка дела мајстора фотографије Хаџи Миодрага Миладиновића.

Удружење ликовних уметника Алексинац (УЛУА) обележава већ четрдесет година од оснивања 1982. године. Ове године одржан је тридесет пети Пролећни ликовни салон и приређује се јубиларна четрдесета ликовна јесен.

Својом активношћу основали су сликарску колонију „Липовац” и ликовну колонију „УЛУА”, у чијем саставу је и дечија ликовна колонија.

УЛУА осим сталних изложби у Алексинцу (Пролећни и Јесењи ликовни салон) представило се у Београду, Нишу, Лесковцу и Прокупљу.

Неки од чланова су били и учесници ликовних колонија у Србији и иностранству и њихова дела налазе се у многим земљама света.

Састав чланова УЛУА је од аматера до доктора ликовних уметности.

Ова изложба је мали преглед активности УЛУА које се представља са тридесет шест дела и деветнаест аутора.

Жеља је да се у овим турбулентним временима прикаже лепши део света, да се за вечност сачувају светли тренуци живота.