И ДАЉЕ ВЕЛИКИ БРОЈ САОБРАЋАЈНИХ ПРЕКРШАЈА

И ДАЉЕ ВЕЛИКИ БРОЈ САОБРАЋАЈНИХ ПРЕКРШАЈА

Mинистарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници Управе саобраћајне полиције, у петодневној акцији појачане контроле свих учесника у саобраћају, а у циљу очувања што повољнијег стања безбедности саобраћаја на путевима, контролисали укупно 53.621 возило и открили 25.878 прекршаја.

Готово половина откривених прекршаја били су прекршаји прекорачења брзине, укупно 12.535.

Када је реч о овом прекршају, пресретачи су зауставили девет возача, углавном страних држављана, који су управљали возилом брзином већом од 210 километара на сат.

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 1.416 возача, од којих је 218 задржано на трежњењу у службеним просторијама, јер су управљали возилом са више од 1,20 промила алкохола у организму.

У службеним просторијама задржано је и 56 возача који су управљали возилом под дејством психоактивних супстанци.

Поред поменутих прекршаја, током акције, од 29. јула до 2. августа, санкционисано је 5.755 возача, односно путника због некоришћења сигурносног појаса, 100 возача због непрописног превожења деце у возилу, као и 1.421 возач који је непрописно користио мобилни телефон за време вожње.

С обзиром на то да предстоји период музичких фестивала на којима се очекује присуство великог броја посетилаца, Управа саобраћајне полиције наставиће са мерама појачане контроле и у наставку летње сезоне, наводи се у саопштењу.

извор МУП Републике Србије