ЕДУКАТИВНА КАМПАЊА „ЗНАК ЗНАЧИ ЖИВОТ“

ЕДУКАТИВНА КАМПАЊА „ЗНАК ЗНАЧИ ЖИВОТ“

Едукативном кампањом „Знак значи живот“, ЈП „Путеви Србије“  жели да укаже на утицај оштећене, покрадене саобраћајне сигнализације и опреме на безбедност у саобраћају и апелује на све оне који уништавају, краду или на други начин оштећују саобраћајну сигнализацију да то не раде јер се тако могу спречити саобраћајне незгоде.

Кампања се спроводи како би се указало на значај и улогу саобраћајне сигнализације и опреме и могућих последица уништавања и крађе исте.

Да ли сте знали?

  • На путевима у Републици Србији, у последње 4 године оштећено је или украдено преко 25.000 саобраћајних знакова и (делова) опреме;
  • Вредност украдене и оштећене саобраћајне сигнализације и опреме у последњих 5 година износи преко милион евра;

Водећи се тезом да се незгоде на путевима могу спречити, ЈП „Путеви Србије“ ће системски деловати на подизање нивоа свести учесника у саобраћају.У ту сврху припремљени су едукативни видео и радио спот,  објаве за друштвене и социјалне мреже, информативни флајери и постери.

Основни циљ спровођења едукативних кампања је подизање свести о проблемима страдања у саобраћају, односно скретање пажње јавности на значај и могућности унапређења нивоа безбедности саобраћаја, као и смањење нивоа страдања у саобраћају кроз едукацију свих учесника у саобраћају.

ЈП „Путеви Србије“ апелује на све медије и стручну јавност да подрже акцију и укључе се у промоцију кампање како би се смањио број саобраћајних незгода и сачували људски животи.

извор ЈП „Путеви Србије“