„ДРЕНОВАЧКИ ВЕЗ” ОКУПИО НАЈБОЉЕ ФОЛКЛОРАШЕ(Алпрес)

„ДРЕНОВАЧКИ ВЕЗ” ОКУПИО НАЈБОЉЕ ФОЛКЛОРАШЕ(Алпрес)

Велики Дреновац је током минулог викенда, тачније у суботу, био стециште фолклораша који су се другу годину заредом исказивали у свом најбољем издању током Фестивала фолклора „Дреновачки вез”.

Манифестација је почела у послеподневним часовима свечаним дефилеом ансамбала пет Културно-уметничких друштава, а настављена је програмом испред Дому културе.

Овом приликом, осим домаћина КУД-а „Видовданˮ, своје играчке кореографије приказали културно-уметничка друштва „Моравацˮ из Дубоке код Јагодине, „Буковикˮ из Мозгова, Градско културно-уметничко друштво „Алексинацˮ и Ансамбл народних игара и песама „Наисаˮ из Ниша. Гости вечери били су и флураши Јован и Богдан Младеновић који су дошли из ражањског Мађера.

Током богатог програма, овом приликом одржано је и такмичење у неколико дисциплина, па је стручни жири био мишљења да је најизворнију игру имао КУД „Моравацˮ из Дубоке, а најоригиналнију ношњу АНИП „Наисаˮ из Ниша одакле је и најлепши пар. Током „Дреновачког веза” бирани су и најлепши момак и девојка и те титуле су понели Вељко Костић и Анастасија Лепојевић, а за девојку са најлепшим осмехом проглашена је Теа Милановић.

Организатор ове манифестације и ове године био је КУД „Видовданˮ из Великог Дреновца.

Више фотографија можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.