БАKА СТОЈАНKИ ЈЕ ЛОШЕ, А ПРАВДЕ ЈОШ НЕМА: Ђокићи спремају парастос убијеном Горану, Гордани и Лидији (извор Курир)

БАKА СТОЈАНKИ ЈЕ ЛОШЕ, А ПРАВДЕ ЈОШ НЕМА: Ђокићи спремају парастос убијеном Горану, Гордани и Лидији (извор Курир)

Породица Ђокић и њихови рођаци и блиски пријатељи из села Моравац код Алексинца се припремају да крајем септембра обележе помен убијеној породици Ђокић, Горану (57), Гордани (56) и Лидији (25) који су прошле године 27. септембра рано ујутру упуцани и спаљени на месту Дудине баре у овом месту.

Верица Ђокић, снаја покојног Горана каже да туга за њима није и никада неће да избледи.

– Шта да кажем, каква правда… Видите шта се догађа. Припремамо се за парастос, а кад већ питате, бака Стојанка није добро. Па како ће да буде када је изгубила све – рекла је кратко у телефонском разговору Верица Ђокић.

Она и бака Стојанка, мајка убијеног Горана живе у истој куци, одакле су Горан, Гордана и Лидија 26. на 27. септембар кренули око поноћи назад за Алексинац. Недалеко одатле су скренули у Дудине баре где су им одузети животи на најгнуснији начин. Главноосумњичени за ово тешко убиство је Горан Џонић, рођак убијеног Горана који се налази у притвору, а који је наводно намамио рођаке и ликвидирао их због новца.

– Он је више пута мењао исказ. Мотив је наводно, новац – каже извор. Филип Домазет који брани Џонићеве синове, Стефана и Милана, који су ухапшени након очевог исказа, каже да још нема назнака да ће оптужница бити потврђена у Вишем суду. Милан је пуштен да се брани са слободе, а брат му је и даље иза решетака.

– Стефану је у среду, Апелациони суд потврдио задржавање у притвору. Још се чекају нека вештачења која не могу да утичу на ток исраге. Не могу да прогнозирам када ће бити оптужница потврђена, али оно што знам је да ни Милан ни Стефан не да нису криви за тај злочин, него немају никакве везе са њим – рекао нам је Филип Домазет.

Браћа Џонић имају алиби за ноћ убиства, јер су њихове колеге војници и ватрогасци, потврдили да су у то време били на послу, далеко од Моравца.

Kурир.рс/ М.С.