АЛЕКСИНЧАНИ У ДРЕСУ СРБИЈЕ ЗАПАЖЕНИ У ПОДГОРИЦИ(Алпрес)

АЛЕКСИНЧАНИ У ДРЕСУ СРБИЈЕ ЗАПАЖЕНИ У ПОДГОРИЦИ(Алпрес)

Чланови алексиначког Џиу џицу клуба „НиФ“, који су наступили за репрезентацију Србије у неколико категорија на Отвореном балканском првенству у Подгорици, освојили су шест медаља, по три златне и бронзане. Боје Србије бранило је 11 младих Алексинчана.

Златна медаља и назив првак Балкана припали су Филипу Трајковићу из Алексинца, у категорији сениора -94 кг,  Давиду Милојевићу из Витковца, категорија У14 -66 кг. и Александру Ристићу из Житковца, катег. У14 -60 кг.

Бронзане медаље освојили су Данијела Јовић из Алексинца катег. У18 -63 кг, Алекса Спасић из Алексинца, катег. У14 -55 кг, и Вељко Марковић из Глоговице, катег. У14-50 кг. Репрезентација Србије, на овом првенству одржаном у Црној Гори од 15. до 17. септембра, је освојила укупно 15 медаља, четири златне, пет сребрних и шест бронзаних.

Отворено првенство Балкана окупило је 980 такмичара из 24 државе Европе, Африке и Азије.

Пласман осталих алексиначких такмичара је следећи: Ена Петровић пета, Никола Илић седми, обоје из Алексинца, Лана Додић из Вакупа седма, Ненад Ивић из Суботинца девети и Петар Јанкетић из Алексинца је освојио 17. место.

Сви освајачи медаља на Балканском првенству су се квалификовали за учешће на Европском првенству са репрезентацијом Србије, које ће се у њиховим категоријама следеће године одржати у Букурешту у Румунији и Хераклиону на острву Крит у Грчкој.