АЛЕКСИНАЧКИ МАЛИШАНИ – ОДЛИЧНИ (извор Алпрес)

АЛЕКСИНАЧКИ МАЛИШАНИ – ОДЛИЧНИ (извор Алпрес)

Суперфинале осмог циклуса атлетског такмичења „Брзином до звезда” одржано је прекјуче у Београду уз учешће око 400 малишана из 263 школе из 52 града. Први пут у овој манифестацији учествовали и представници основних школа са подручја алексиначке општине.

‒ Дечица су трчала на 50 метара и резултати су мерени електронски. Нису успели да се пласирају у финале, али су били одлични ‒ каже за наш портал Бојан Тодоровић, вођа једне од алексиначких екипа.

На републичком такмичењу „Брзином до звезда” општину Алексинац представљало је 13 малишана – шесторица дечака и седам девојчица.

Лидер екипе дечака је био Страхиња Станковић (ОШ „Љупче Николић”, Алексинац), а у екипи су још били: Урош Јовић (ОШ „Љ. Николић”), Тадија Станковић (ОШ „Вук Караџић”, Житковац), Константин Џонић (ОШ „В. Караџић”), Мартин Костић (ОШ „Стојан Жиковић Столе”, Трњане) и Илија Митровић (ОШ „Свети Сава”, Суботинац). Пласман на републичко финале изборили су и Новак МилетићЛедри Ћоћај и Павле Здравковић (сва тројица ученици ОШ „Вожд Карађорђе”), али нису отпутовали у Београд јер су били на рекреатиној настави.

Екипу девојчица предводила је Кристина Михајловић (ОШ „В. Караџић”). Осим ње у екипи су биле и: Лара Милетић и Анђела Миљковић (ОШ „Љ. Николић”), Уна Марковић (ОШ „Аца Синадиновић”, Лоћика), Анђелија Глишић (ОШ „С. Ж. Столе”), као и Јулија Тасић и Петра Цветковић (ОШ „Вожд Карађорђе”). Због рекреатине наставе изостала је Дуња Живковић (ОШ „Јован Јоановић Змај”, Ал. Рудник).

Пројекат „Брзином до звезда” реализовао је Српски атлетски савез, а његов партнер на подручју општине Алексинац био је Савез за школски спорт који је и организовао одлазак алексиначких предстаника на завршно такмичење.

      
m2

 

Фотографије: Бојан Тодоровић, Душан Милетић, Мима Делетић