А САД ФИНАЛЕ: ДОЂИТЕ У СУБОТУ! (извор Alpress)

А САД ФИНАЛЕ: ДОЂИТЕ У СУБОТУ! (извор Alpress)

У другој полуфиналној утакмици доигравања за коначан пласман у Првој лиги – Исток, рукометаши РК Алексинац синоћ су у овдашњој Хали спортова победили Слогу из Петровца на Млави резултатом 33:29 и због боље гол-разлике пласирали се у финале. Други финалиста је Млади радник из Пожаревца који је на свом паркету савладао екипу Књаза из Књажевца са 30:22.

− Пре свега да се захвалим публици која је у великом броју дошла што из Алексинца, што из Ниша, да нас подржи − каже за наш портал тренер РК Алексинац, Владан Стошић. − Имамо врло младу екипу; осим Бојана Стефановића све су то млади играчи и нормално је да буде и падова и успона. Имали смо резултат од девет разлике, онда је дошло до опуштања, па до нервозе, мало смо, да тако кажем, направили занимљиву утакмицу, међутим ипак се све добро завршило и ја од срца честитам и момцима и члановима Управе и граду на поновљеном успеху од прошле године, с тим што се надам да ове године да направимо корак више и да победимо у финалу.

У суботу у Алексинцу први финални меч против Младог радника из Пожаревца. Очекивања?

− Млади радник је далеко старија и искуснија екипа од нас. Наш тим је доста млађи, али могу да кажем да жеља и борбеност неће изостати. Трудићу се да екипа не сагори у жељи, да се тај адреалин обузда. Не сумњам у моје момке да ће пружити максимум. Мада многи аспекти свакако утичу на резултат, ја сам ипак оптимиста − наглашава Стошић.

Управа клуба опет је упутила позив навијачима да дођу у Халу спортова и навијањем помогну екипи да победи.

Утакмица почиње у 19 сати.


АЛЕКСИНАЦ – СЛОГА 33:29 (17:12)

Хала спортова, Алексинац. Гледалаца: 300. Судије: Марјан Голубовић, Драган Милошевић (Лесковац). Седмерци: Алексинац 1 (0), Слога 5 (4). Искључења: Алексинац 4, Слога 0 минута.

АЛЕКСИНАЦ: Јовановић, Нисић 2, Ристић 6, Миљковић, Бојовић, Савић, Стефановић 7, Тривунац 3, Пејић 2, Митровић, Милановић 1, Степановић, Ивановић, Пекас, Станојевић 2, Вељовић 10.

СЛОГА: Илић 7, Ф. Станисављевић 4, Миловановић, Милошевић 2, Ђорђевић 2, Раденковић, Петронијевић 7, Атанасковић, Чукић, Шћопуловић, Н. Станисављевић 3, Д. Станисављевић, Гласновић 4, Јовановић.


Фотографије: РК Алексинац

ALPRESS