ДОКУМЕНТАРНИ ФИЛМ – ТО ЈЕ ТОМА

„То је Тома“  је документарни филм о српском певачу народне музике, композитору песнику, човеку који је вечита инспирација многих, Томи Здравковићу.

Филм је премијерно приказан 20. новембра 2021. године у Алексинцу, месту где је рођен Тома Здравковић.

Документарац обилује многим ексклузивним и никад виђеним фотографијама, аудио и видео снимцима из деценијске каријере Томе Здравковића.Филм је сниман у Црној Гори, Београду, Лесковцу, Сарајеву, Нишу, Печењевцу и Алексинцу.

У филму учествују Зоран Калезић, естрадни уметник и Томин кум, Никола Канкараш, новинар и аутор књиге о Томи Здравковићу, глумице Даница Максимовић и Тања Бошковић, Раде Брајовић, некадашњи уредник „Вечерњих новости“, естрадни менаџери Никола Иџан и Садик Пашић, естрадни уметник Хасан Дудић, као и Томина удовица Гордана Здравковић.

Филм је настао поводом 30 година од смрти Томе Здравковића, у копродукцији Центра за културу Алексинац и Цитy групе из Ниша. Идејни творац је Милош Паовић, продуцент Оливер Пауновић, стручни консултант Никола Канкараш, сниматељ Бојан Јовановић, док сценарио и режију потписују Владимир Ристић и Бобан Рајковић. Наратор је глумац нишког Народног позоришта Александар Михаиловић.