ПЕТНАЕСТИ КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ „РАЈЕВСКОМ У ЧАСТ“

ПЕТНАЕСТИ КЊИЖЕВНИ СУСРЕТИ „РАЈЕВСКОМ У ЧАСТ“

Књижевни клуб „Велимир Рајић“ позива вас на Књижевне сусрете „Рајевском у част“. Сусрети ће бити одржани 26. августа 2023. године у порти Цркве Свете Тројице (Руске цркве) у Горњем Адровцу, селу недалеко од Алексинца, с почетком у 11.00 часова.

Црква Свете Тројице у Горњем Адровцу, општина Алексинац, је подигнута 1903. године на месту где је у Српско–турском рату из 1876. године као добровољац погинуо руски пуковник Николај Николајевич Рајевски, по коме је Толстој обликовао лик Вронског у роману „Ана Карењина“.

Због историјског и књижевног значаја овог локалитета, а у жељи да се обнови библиотека при школи која је некада постојала, Књижевни клуб „Велимир Рајић“ покренуо је акцију прикупљања књига аутора који учествују на манифестацији „Рајевском у част“ која се одржава ове године тринаести пут, тако да свако од учесника може оставити своју књигу, или књигу по сопственом избору библиотечком фонду Цркве, који је претходних година формиран.

Књижевни сусрети немају такмичарски карактер и на њима могу учествовати сви заинтересовани песници једном својом родољубивом, духовном, или љубавном песмом, или песмом која је посвећена месту на коме се манифестација одржава, тј. песмом која је у вези с ликом и делом Николаја Николајевича Рајевског (грофа Вронског).

Нажалост, Књижевни клуб „Велимир Рајић“, као аматерска организација, није у могућности да плати путне трошкове учесницима.
Са жељом да уз лепо дружење разменимо стваралачка искуства и уживамо у поезији надамо се вашем учешћу.
Добро дошли!

Учесници сопственим превозом долазе на место догађаја.

Долазак обавезно потврдити председнику Клуба Мирославу Здравковићу на број телефона +381659806797 ради обједињавања списка учесника. Такође, заинтересовани грађани (публика) треба да се јаве председнику Клуба ради организације превоза.

извор  КК „Велимир Рајић“