Оаза мира и доброг расположења

Оаза мира и доброг расположења

Уколико сте љубитељ купања, пецања, једрења, веслања или једноставно лепог и чистог ваздуха, онда је Бованско језеро право место за вас.

Бованско језеро се налази крај села Бован, између Алексинца и Сокобање, на Сокобањској Моравици која представља десну притоку Јужне Мораве.

Највећа дубина језера је 50 метара, дужина око 10 километара а ширина око 500 метара.

Бованско језеро представља праву туристичку атракцију, како за локално становништво тако и за многобројне путнике намернике који ту свраћају на путу за Сокобању. Савршено је за купање и риболов па се на њему организују и многобројна такмичења.

Да је језеро идеално за одмор и бег од свакодневице и асфалта сведоче и викендице којих има из године у годину све више.

Треба напоменути да смештај можете наћи и у сеоским домаћинствима, тако да у зависности од ваших жеља, можете бирати нешто луксузно или неки сеоски амбијент који је стопљен са природом.

На Бованском језеру има пуно садржаја и дешавања али на крају треба напоменути да је забрањено возити моторне чамце због очувања бистрине и чистоће језера, првенствено због тога што снабдева Алексинац водом за пиће.

Захваљујемо фотографу Зорану Ракићу на уступљеним фотографијама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *