НА ФЕСТИВАЛУ ПИП 2023. – БИЛО ЈЕДНОМ НА БРИЈУНИМА

НА ФЕСТИВАЛУ ПИП 2023. – БИЛО ЈЕДНОМ НА БРИЈУНИМА

Фестивал првоизведених представа 2023. отвара „Било једном на Бријунима” у продукцији београдског Битеф театра, у режији Кокана Младеновића.

Представа полази од стварног историјског сусрета два брачна пара: Тита и Јованке Броз са Ричардом Бартоном и Елизабет Тејлор. Овај сусрет догодио се на острву Бријуни седамдесетих година прошлог века.

Подаци о самом сусрету и заједничком времену које су брачни парови провели заједно, доступни су кроз врло штуре писане и видео трагове југословенских медија, биографске списе о животима четири историјске личности, те у виду кратких цртица из дневника Ричарда Бартона. Сви ови материјали послужиће као инспирација и грађа за будућу представу.

Снимање филма Сутјеска било је основни повод овог сусрета и то је оно што о самом сусрету историјски поуздано знамо. Све остало плод је наше маште.

Управо, домаштавање и истраживање могућих догађаја и односа између ове четири истакнуте личности приликом једног историјског сусрета тема је представе.

Које су то све улоге које играју ово четворо људи?  Шта значи играти више улога у односу са различитим људима? Шта су то све наши појединачни и колективни идентитети, лични интереси и друштвене заслуге?

Играју:
Милан Марић, Бранислав Трифуновић, Тихана Лазовић, Сања Марковић

Драматург:
Димитрије Коканов

Сценограф:
Марија Калабић

Костимограф:
Александра Пецић Младеновић

Кореограф:
Андреја Кулешевић

Фото:
Маријана Јанковић

Организатор:
Јован Тодоровски

Продукција:
Креативна продукција Јоца Арт и Битеф театар

извор Битеф театар